Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Scotland
    Posts
    3
    Points
    0

    Default Medion External Hard Drive (HDDrive 2 go)

    I recently bought the above hard drive that connects via a USB port and although it appears in Device Manager it does not appear in My Computer to allow me access. Any suggests? My computer is an Advent 3308 with XP and SP2.

  2. #2
    Member Help2Go Moderator
    Join Date
    May 2003
    Location
    Boston, MA USA
    Posts
    2,993
    Points
    930

    Default

    More than likely you need to format the drive. Go into your start menu > control panel > administrative tools > computer management.

    Once there, under the "Storage" section click "disk management", after clicking it, the right side will now show all logical disks attached to the computer. The bottom half of the right window will show all actual drives, there should be listed your USB Drive with a black area. You need to right click it and partition it, then format it. After it's finished formatting, you'll get a new drive letter for it and be able to use it.

    Partie™

  3. #3
    Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Scotland
    Posts
    3
    Points
    0

    Default

    I tried what you suggested, but all I found on the righthand side was the undernoted and no mention of USB Drive.

    (C Partition Basic NFTS Healthy (system) 37.27GB 28.28GB 75% No 0%


    and at the bottom

    Disk O (C 39MB
    Basic 37.27GB NTFS unallocated
    37.31GB Healthy (system)
    Online

    CD-ROM O
    DVD (D

    No Media

  4. #4
    Member Help2Go Moderator
    Join Date
    May 2003
    Location
    Boston, MA USA
    Posts
    2,993
    Points
    930

    Default

    Alright, so in Device Manager do you see the drive listed under "Disk Drives"? Also, look under "Universal Serial Bus Controllers" you should see "USB Mass Storage Device" when it's connected. If you do not see either then you're missing some drivers.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Scotland
    Posts
    3
    Points
    0

    Default

    Under Disk Drives, I find
    SAMSUNG SV4002H with DRIVER details;
    C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\disk.sys and
    C:|WINDOWS\System32\drivers\PartMgr.sys


    Under USB Serial Bus Controllers, I find
    intel(r) 82801BA/BAM USB Universal Host Controller - 2442
    intel(r) 82801BA/BAM USB Universal Host Controller - 2444

    with both having Drivers details of
    C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\usbuhci.sys

    Also listed under USB Serial Host Controllers, I find two
    USB Root Hub with driver details of C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\usbhub.sys

  6. #6
    Member Help2Go Moderator
    Join Date
    May 2003
    Location
    Boston, MA USA
    Posts
    2,993
    Points
    930

    Default

    Then it's not being recognized by your computer at all. Although this KB article says SP 1 for XP give it a shot anyway, it has helped me a couple of times.

    Partie™

    http://support.microsoft.com/default...5BLN%5D;329632

  7. #7
    Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    nottingham
    Posts
    1
    Points
    0

    Default

    i also got this hdrive 2 go"i finding it rather slow when putting or dragging things on it.
    is there any way i can speed this up
    i took me 1 half hours to urn a film off that hd
    am i doing something wrong

    please help

    daz

  8. #8
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5
    Points
    3

    Default

    i had the exact same trouble but what you do is plug both of the plugs in without it being plugged into the hardrive itself. then plug it in the hardrive and it worked for me

  9. #9
    Moderator Forum Moderator arraknid's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    France
    Posts
    6,154
    Points
    1293
    Blog Entries
    4

    Default

    Hey Brazza, did you notice the date on this thread?

  10. #10
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5
    Points
    3

    Default

    haha na i didnt sorry